Skip to main content

Hvordan bli HELT MED-arbeidsgiver

Ta kontakt med oss dersom du ønsker en uforpliktende samtale om mulighetene til å ansette gjennom HELT MED. Send en henvendelse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ta direkte kontakt med en av våre jobbskapere. Vi besøker dere også gjerne for et uforpliktende informasjonsmøte om HELT MED.

Når det er bestemt at det skal lyses ut en stilling gjennom HELT MED, vil vi sammen definerer aktuelle arbeidsoppgaver som kan ligge til stillingen. Stillingen lyses ut på vår side. HELT MED tar seg av hele rekrutteringsprosessen fram til et andregangsintervju. Det vil si at vi tar alle førstegangsintervju, i tillegg til at vi foretar referansesjekk. Andregangsintervjuet foretas av arbeidsgiver, men med oss til stede.

Før ansettelse gjennomfører vi en fire ukers praksisperiode for å se om det er god match, og i ca. 80 % av tilfellene fører dette til fast ansettelse. I praksistiden er det HELT MED som betaler lønn til kandidaten. Fast ansettelse skjer på samme vilkår som øvrige ansatte, bortsett fra når det gjelder lønn. Arbeidstaker har innvilget uføretrygd som vedkommende tar med seg videre, men skal ha en lønn fra arbeidsgiver på minimum 20 % av tariff for sammenlignbare stillinger. I praksis betyr dette 30-35 kroner pr. time. Før oppstart ønsker gjerne HELT MED å holde et informasjonsmøte for øvrige ansatte hvor vi snakker om forventninger og avklaringer knyttet til det å få en kollega med utviklingshemming/utviklingsforstyrrelser.

Se hvilke arbeidsgivere som samarbeider med HELT MED

Hva kreves av dere?

  • Fadder

Den som ansettes gjennom HELT MED skal ha en fadder på arbeidsplassen. Fadderen skal være en person som har lyst, evne og tid til å gi arbeidstaker den oppfølgingen som er nødvendig. Fadder og øvrige ansatte må bidra til at HELT MED-arbeidstaker inkluderes i det sosiale miljøet på arbeidsplassen. 

  • Arbeidskontrakt

Den som ansettes gjennom HELT MED skal ha en ordinær arbeidskontrakt og samme vilkår (PDF) som øvrige ansatte. 

  • Lønnsvilkår og arbeidsoppgaver

Dere må betale lønn som tilsvarer minimum 20 % av sammenlignbar tariff for arbeidsområdet, noe som typisk tilsvarer 30-35 kroner pr time. For arbeidstaker kommer dette i tillegg til inntektssikring gjennom uføretrygd. Lave lønnskostnader for bedriftene kompenserer for redusert arbeidsevne og litt mer oppfølging fra deres side enn dere har med andre arbeidstakere.

HELT MED arbeidstakere skal aldri erstatte annen arbeidskraft eller grunnbemanning, men brukes som supplement for å gi økt service og produksjon utover det som hos dere regnes som normalt. Det kan også omfatte nyttige og viktige arbeidsoppgaver som dere i praksis ikke ville ansatt noen andre for å gjøre. Det finnes som oftest mange slike arbeidsoppgaver i bedriftene. 

  • Inkludering

Vi etablerer kun avtaler med arbeidsgivere hvor forholdene ligger til rette for god arbeidsinkludering. For dere, oss og arbeidstakerne er det viktig at hver ansettelse blir vellykket. I praksis er det et kvalitetsstempel å bli med i HELT MED-ordningen.

  • God opplæring

Den som ansettes gjennom HELT MED skal få grundig opplæring i alle oppgaver som ligger til stillingen, og opplæringen må tilpasses behovene til den enkelte.