Skip to main content

Politiske prosesser

Mange kommuner har gjort politiske vedtak om at de ønsker å være en HELT MED-kommune. Vil du sikre at din kommune gjør det samme? Vi ønsker deg hjertelig velkommen på laget!

Dette vil sikre en betydelig verdiskapning og et sosialt mangfold i kommunen. På individnivå vil det bidra til økt livskvalitet, aktiv deltakelse, mestring, god helse og verdighet.

En arbeidsplass gjennom HELT MED er svært billig i forhold til alle andre tilbud det er naturlig å sammenligne med. Det gjør at å etablere arbeidsplasser gjennom HELT MED representerer veldig god kommuneøkonomi.

Et politisk vedtak i kommunen kan ha forskjellig tilnærming. Det kan enten være

  • Et generelt vedtak som forplikter kommunen, eller
  • Et konkret vedtak knyttet til antall stillinger og tilhørende bevilgning.

 Det første kan for eksempel ha en slik ordlyd:

"Kommunen ber administrasjonen innlede et samarbeid med stiftelsen HELT MED med tanke på å opprette stillinger i vår kommune"

Det andre kan for eksempel ha en slik ordlyd:

"Kommunen vedtar å opprette x antall stillinger gjennom stiftelsen HELT MED. Til dette bevilges kr. X."

Dersom en ønsker at det opprettes et visst antall stillinger hvert år, kan vedtaket være:

"Det opprettes årlig x antall stillinger gjennom HELT MED i kommunen. Til dette bevilges årlig kr. X."

Dersom dere har spørsmål, er det bare å ta kontakt med HELT MED v/ daglig leder Jarle Eknes på telefon 98 88 9000, eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Om ønskelig så kommer vi gjerne på besøk for å sikre informasjon til alle politikere, slik at vedtak om å bli HELT MED-kommune er bredt forankret.

HELT MED vil kunne trygge hele det politiske miljøet på at en gjennom varig oppfølging av både arbeidstaker og arbeidsgiver vil sørge for god kvalitetssikring i hele arbeidskarrieren.