Fra venstre: Eivind Haldor Hermansen (lokalpolitiker for Høyre og daglig leder i Midtun Vekst), Ove Trellevik (Stortingspolitiker, Høyre) og Marius Kyte Alfheim (daglig leder i McDonald’s Rådalen) viser frem stillingsannonsen for enda en HELT MED-stilling ved restauranten. Stillingen lyses ut etter sommerferien.

Vellykket HELT MED-satsing ved McDonald's i Bergen

Stortingspolitiker Ove Trellevik (H) besøkte McDonald’s i Rådalen (Laguneparken) i Bergen, og spurte blant annet om deres erfaringer med å ha ansatt en person med utviklingshemming gjennom HELT MED. Marius Alfheim, som er daglig leder for restauranten, fortalte at han er så fornøyd at han nå vil ansette en til med gjennom denne ordningen.

Tre av de som har fått jobb gjennom HELT MED i Bergen kommer fra atføringsbedriften Midtun Vekst, som EIvind H. Hermansen leder. Det er nå 57 personer i ulike deler av landet som har fått jobb gjennom HELT MED. Målet er at HELT MED skal bidra til at det skapes mer enn 100 nye stillinger for mennesker med utviklingshemming i ordinært arbeidsliv hvert år. Det skal naturligvis også føre til at mer enn 100 personer med utviklingshemming ansettes i disse stillingene hvert år. Da må vi ha politikerne med på laget, ellers går det ikke.

vellykket helt med satsing 02

Besøket er del av en lytte-kampanjen hvor politikere fra de fire regjeringspartiene skal besøke 1000 bedrifter på 100 timer. Målet er å få innspill og råd om hvordan de kan gjøre hverdagen lettere for små- og mellomstore bedriftene over hele landet. De skal samle innspillene og utarbeide en strategi for SMB-bedriftene.

vellykket helt med satsing 03

William, som har HELT MED-stillingen på restauranten, var på ferie. Da var det hyggelig at Stine som har fått jobb gjennom HELT MED på Toma på Fantoft, Sweco, tok turen innom. Hun trives svært godt med jobben på Toma, men ville ta opp noe hun synes er urettferdig.

Det hun reagerer på er at de som har jobb gjennom VTA-ordningen (varig tilrettelagt arbeid) kan tjene inntil 1 G uten å få avkortning i uføretrygd, mens alle de som jobber i ordinært arbeidsliv utenfor VTA-ordningen kun kan tjene 0,4 G uten å få avkortning.

”1 G” står for grunnbeløpet i folketrygden, og er for tiden 99.858 kroner.

vellykket helt med satsing 04

Ove Trellevik synes Stine hadde et meget viktig poeng, og lovet å undersøke dette nærmere.

vellykket helt med satsing 05

Stine var meget fornøyd med møtet, og fortalte oss etterpå at hun synes Ove Trellevik hadde vært spesielt god til å lytte til henne og å ta henne på alvor.

Stine sammen med jobbspesialist Alma Irene Valle Alfheim fra Nordnes verksteder, som følger opp mange av dem som har fått jobb gjennom HELT MED-ordningen i Bergen.Stine sammen med jobbspesialist Alma Irene Valle Alfheim fra Nordnes verksteder, som følger opp mange av dem som har fått jobb gjennom HELT MED-ordningen i Bergen.

vellykket helt med satsing 07

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o BDO, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.