Fra venstre: Statssekretær Guro Angell Gimse (H), Eva Linn Foss Eriksen og Trine Langeland. Alle foto: Jarle Eknes

Storsatsing i Trondheim - 15 HELT MED-stillinger ved kommunale sykehjem

Om noen uker begynner Eva Linn og Trine i hver sin omsorgsjobb i Trondheim kommune. Men allerede nå har de fått regjeringen som heiagjeng, skriver nettavisen Nidaros.no. Guro Angell Gimse, statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, var til stede på arrangementet hvor det ble markert at Trondheim kommune ansetter 15 personer med funksjonsnedsettelse gjennom HELT MED-ordningen.

Under markeringen var blant annet Eva Linn Foss Eriksen (23) og Trine Langland (39) tilstede. Om noen uker begynner de i praksis på henholdsvis Tiller sykehjem og Zion helse- og velferdssenter.

For Langland blir det hennes første jobb på over ti år, fortalte hun til Nidaros.no.

– Å ha en jobb betyr mye. Da får du struktur i livet. Du treffer folk hver dag og være en del av et sosialt fellesskap. Og du får være med og bidra. De siste årene har jeg kjent på at det er urettferdig at vi funksjonshemmede har blitt oversett. Vi ønsker også å bidra, sier hun når Nidaros spør hva det betyr for henne å være tilbake i arbeidslivet.

For Eriksen blir ikke overgangen like voldsom. De siste årene har hun hatt en kontorjobb hos Prima. Men da hun så at Trondheim kommune og Helt med ønsket flere hender i eldreomsorgen, kastet hun seg rundt og søkte på alle stillingene som var utlyst.

– Jeg har alltid ønsket å jobbe med mennesker, smiler hun.

                HELT MED er dypt imponert over satsingen Trondheim kommune gjør for å skape kommunale arbeidsplasser for personer med utviklingshemming og uføretrygd, og uttrykte dette ved å spandere denne lekre kaken - bakt ved Rosenborg Dampbakeri. HELT MED er dypt imponert over satsingen Trondheim kommune gjør for å skape kommunale arbeidsplasser for personer med utviklingshemming og uføretrygd, og uttrykte dette ved å spandere denne lekre kaken - bakt ved Rosenborg Dampbakeri.

HELT MED har som mål å skape mer enn 100 nye arbeidsplasser i ordinært arbeidsliv for utviklingshemmede hvert år, og mer enn tusen i løpet av de første ti årene.

Guro Angell Gimse (H), statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementetGuro Angell Gimse (H), statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet

Med to stillinger besatt i Trondheim rundt 70 totalt i Norge, er det fortsatt et stykke frem til målene er nådd, skriver Nidaros. Men organisasjonssjef Aasbak, Eva Linn Foss Eriksen og Trine Langland har allerede fått en skikkelig heiagjeng.

Mens den politiske ledelsen i Trondheim kommune glimret med sitt fravær, stilte regjeringen med statssekretær Guro Angell Gimse (H) i Arbeids- og sosialdepartementet.

– Hvorfor prioriterer regjeringen å delta på denne markeringen?

– Det er fordi det å få flere mennesker i arbeid, er det viktigste vi gjør. I dag har Norge to personer over 67 år per tiende arbeidstaker. I 2060 vil det være fire eldre per tiende arbeidstaker. Trondheim kommune jobber godt med denne utfordringen, og Helt med-modellen er veldig spennende, sier Gimse og varsler at regjeringen vil fremme flere forslag som skal gjøre det enklere å få flere personer med nedsatt arbeidsevne inn i arbeidslivet.

– Vi kommer blant annet med forslag om å endre statsansatteloven. Kvalifikasjonskravet i det offentlige, gjør det ofte vanskelig å ansette mennesker med nedsatt arbeidsevne. Vi vil gjøre det mulig med moderat kvotering, sånn at personer med hull i CV-en kan ansettes hvis de er tilnærmet likt kvalifisert, sa Gimse til Nidaros.

Fra venstre: Jann Aasbak, organisasjonssjef i HELT MED, Guro Angell Gimse (H), statssekretær i arbeids- og sosialdepartementet og Kjetil Utne (H), medlem i arbeids- og sosialkomiteen i Trondheim kommune.Fra venstre: Jann Aasbak, organisasjonssjef i HELT MED, Guro Angell Gimse (H), statssekretær i arbeids- og sosialdepartementet og Kjetil Utne (H), medlem i arbeids- og sosialkomiteen i Trondheim kommune.

Enhetsleder Marthe Hildrum ved Charlottenlund helse- og velferdssenter har gått i bresjen for å ansette personer med nedsatt funksjonsevne gjennom HELT MED-ordningen, og er veldig fornøyd med ansettelsen hun allerede har gjort. Markeringen ble holdt nettopp ved Charlottenlund helse- og velferdssenter.Enhetsleder Marthe Hildrum ved Charlottenlund helse- og velferdssenter har gått i bresjen for å ansette personer med nedsatt funksjonsevne gjennom HELT MED-ordningen, og er veldig fornøyd med ansettelsen hun allerede har gjort. Markeringen ble holdt nettopp ved Charlottenlund helse- og velferdssenter.

Asbjørn Strømmen (til venstre) og Bård Leite har vært pådrivere for den store og gode satsingen for HELT MED-stillinger i Trondheim kommune.Asbjørn Strømmen (til venstre) og Bård Leite har vært pådrivere for den store og gode satsingen for HELT MED-stillinger i Trondheim kommune.

Representanter fra brukerorganisasjonene NFU og LUPE var også til stede, og er viktige samarbeidspartnere i dette, blant annet i forbindelse med å rekruttere ansatte til HELT MED-jobbene.

Les hele saken (bak betalingsmur) her

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o BDO, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.