Skip to main content
Statsminister Jonas Gahr Støre møtte Fredrik Heggøy, som fikk jobb nr 200 gjennom HELT MED-ordningen. Foto: Jarle Eknes, HELT MED

Statsministeren markerte HELT MED-stilling nr 200

Jeg blir veldig rørt når jeg ser noen som går i motbakke, men klarer å komme i mål. Dette ble en flott og inspirerende start på dagen. Jeg heier på dette prosjektet. Vi trenger mer av dette i norsk arbeidsliv, sa statsminister Jonas Gahr Støre til avisen Askøyværingen.

Anledningen for statsministerens besøk på Kiwi Storebotn på Askøy utenfor Bergen, var at 200 personer har fått fast jobb gjennom HELT MED-ordningen. Nummer 200 ble 19 år gamle Fredrik Heggøy, som ansettes i denne butikken.

Da statsministeren ankom butikken, var det Fredrik som tok imot ham og viste ham rundt.

askøyv1 gigapixel hq scale 2 00xFredrik Heggøy tar imot statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Tom-Stian Karlsen, Askøyværingen

 

- Vi er superstolte over at Fredrik nå har fått fast jobb, sier foreldrene Kenneth Heggøy og Mai-Britt Fauskanger til Askøyværingen.

Jarle 20230425 095250 SharpenAI FocusJubileumskake. Foto: Jarle Eknes, HELT MED

 

Etter omvisning i butikken var det tid for å signere arbeidskontrakt. 

BT 1 gigapixel hq scale 2 00xFoto: Marita Aarekol, Bergens tidene

 

- Fredrik gjør en kjempejobb. Han er en positiv og blid person som liker orden rundt seg. Det er viktig i butikk. Han er alltid i godt humør og hilser alltid på kundene, sier butikksjefen Kim Hopland til avisen Askøyværingen.

Fredrik setter pris på rosen, og skyter inn at Kim er en kul sjef som alltid hjelper ham når han lurer på noe.

 BT 2 gigapixel hq scale 2 00xFoto: Marita Aarekol, BT

Med på feiringen var også Kasper Kvamsdal, som var den aller første som fikk jobb gjennom HELT MED-ordningen for snart seks år siden. Kasper spilte torader, og bidro godt til den gode stemningen.

 

Jarle 20230425 104548 SharpenAI Focus

 

– Vi heier på inkludering og mangfold. Forskjellighet beriker arbeidsmiljøet. I Kiwi har vi 13.600 medarbeidere, med like mange bakgrunner og historier. Ingen bakgrunn eller historie er feil for oss. , sier regionsjef Jan Olav Mjøs i sin hilsningstale.

– Når vi rekrutterer ser vi ikke på karakterer, vi ser på karakter, tilføyer han.

– Vi setter stor pris på samarbeidet med HELT MED, og må berømme dem for den profesjonelle oppfølgingen de gir, tilpasset den enkeltes behov, og med riktig frekvens. Her legges det virkelig til rette for at man skal lykkes, sa Mjøs. Avslutningsvis pekte han på flere konkrete steder i landet hvor Kiwi og HELT MED om kort tid ønsker å utvide samarbeidet.

 

Jarle 20230425 094726 SharpenAI Focus

 

Jarle 20230425 110702 2 SharpenAI Focus

 – Det engasjementet du viser betyr enormt mye for oss, og vil kunne ha stor betydning for hvor mange som i fremtiden får samme muligheter som Fredrik, sa daglig leder i HELT MED, Jarle Eknes, til statsminister Jonas Gahr Støre. 

 

Artikkel i Askøyværingen: Fredrik (19) gjør en kjempejobb. -Jeg blir veldig rørt, sier statsministeren

Artikkel i Bergens Tidene: Da Fredrik fikk fast jobb, kom statsministeren på festen

Videoreportasjer i Askøy24: Statsministeren hedrer Fredrik + Ansatt nr 200