Skip to main content
Vigdelstranden, Sola. Foto: L.C. Nøttaasen, Flickr

Sola er blitt HELT MED-kommune

Sola er blitt HELT MED-kommune og søker etter servicevert på rådhuset: – Dette er bare starten, sier ordfører Tom Henning Slethei til Solabladet.

Første februar i år tok KrF-politiker Britt Marit Haga opp en interpellasjon i kommunestyret der hun ba ordføreren om å ta initiativ til at Sola kommune blir en HELT MED-kommune. Det innebærer å inngå avtale med Stiftelsen HELT MED for å tilby arbeid til mennesker med utviklingshemming. Halvannen måned senere er avtalen inngått og den første stillingen er utlyst.

– Mange voksne med lett utviklingshemming går dessverre glipp av fordelene som en jobb kan gi, slik som muligheten til å bli mer økonomisk uavhengig, opplevelsen av meningsfullt arbeid og større sosialt nettverk, sier Haga.

I første omgang lyses det ut stilling som servicevert på rådhuset.

– Vi gleder oss veldig til å få en ny kollega. Vedkommende skal jo hjelpe til overalt på rådhuset og vil derfor komme i kontakt og bli kjent med mange, sier organisasjonssjef i kommunen, Marthe Berge.

Som servicevert skal en ta imot gjester og vise dem dit de skal. Verten skal holde fellesområder rene og ryddige, ta ut av oppvaskmaskin, lage te og kaffe, hjelpe i kantinen, hente post og lignende.

– Det er viktig at vi ikke bare ansetter noen for sysselsettingens skyld. Det er viktige arbeidsoppgaver som personen skal gjøre, og det tror vi er viktig for den som skal arbeide her, sier ordfører Tom Henning Slethei.

2021 mars sola 2Organisasjonssjef Marthe Berge (t.v.), KrF-politiker Britt Marit Haga og ordfører Tom Henning Slethei er svært fornøyd med å kunne ansette foreløpig den første personen gjennom Helt med-samarbeidet. Bildet er hentet fra artikkelen i Sola-bladet.

Han sier han er svært fornøyd med å være en Helt med-kommune.

– KrF kom her med en veldig god sak, og alle tente på den. Så har det gått fort, dette er vel tidenes progresjon, ler ordføreren.

Slethei sier hans rolle er en fasilitator. Han ønsker at Helt med-samarbeidet også skal ut til næringslivet i Sola. Han inviterte derfor bedrifter til et orienteringsmøte om mulighetene for å ta inn mennesker med ulike utviklingsnedsettelser.

Utdrag fra artikkel i Sola-bladet
Les hele artikkelen her (bak betalingsmur)