Seks fikk fast jobb gjennom HELT MED i Trondheim og Stjørdal

Scandic har ansatt 23 personer gjennom HELT MED i Norge, og da de første seks HELT MED arbeidsplassene i Sør-Trøndelag skulle markeres, stilte Scandic Nidelven opp med lokaler, kaker og kaffe. Markeringen var i samarbeid med Trondheim kommune, som har imponert oss stort. Det har vært en entusiasme og handlekraft i Trondheim kommune som det står respekt av, og som sikrer at det kommer til å bli mange HELT MED-jobber fremover i kommunal sektor.

Fra venstre: Sonja Nathalie Aas Johansen, Tiril Alnæs Kvam, Robert Norli Hamnes og Arild Grande (A).Fra venstre: Sonja Nathalie Aas Johansen, Tiril Alnæs Kvam, Robert Norli Hamnes og Arild Grande (A).

Stortingspolitiker Arild Grande (A) fra arbeids- og sosialkomiteen understreket at vi alle har behov for å bety noe for oss selv og for andre, og det får man muligheter til gjennom prosjekter som HELT MED representerer.

-Når HELT MED har vært på Stortinget og presentert det de gjør, har alle partier sagt at dette her vil vi være med på. Dette vil vi backe opp om, både med støtte og midler over statsbudsjettet. Dette heier vi virkelig på.

-Da trenger vi også arbeidsgivere med på laget. Som våger å åpne opp arbeidsplassen sin, og gir rom for forskjellige typer folk. Det skaper mangfold, samhørighet og redusert sykefravær. Vi tror også at det øker produktiviteten på arbeidsplassene. Når vi trives stiller vi opp for hverandre, og yter det lille ekstra. Men mest imponerende er dere som er arbeidstakere, som på så mange måter beriker arbeidsplassene, sa Grande.

Line Vikrem-RosmælLine Vikrem-Rosmæl

Line Vikrem-Rosmæl er distriktsdirektør for region Midt-Norge. Hun forteller at ansettelse av fire nye medarbeidere på deres hoteller har hatt en veldig positiv effekt for arbeidsmiljøet internt i Scandic.

-Jeg håper at vi kan bidra til at hele næringslivet fortsetter med dette. Det snakkes mye om denne type arbeidsinkludering, men det er alt for få av oss som tar det innover oss at dette er viktig. Alle har en arbeidsevne, og det er den vi ønsker å få ut her. Scandic heier på HELT MED, og synes dette er et kjempebra projsekt, sa Vikrem-Rosmæl.

Torill RugelsjøenTorill Rugelsjøen

Torill Rugelsjøen er enhetsleder i Trondheim kommune.

-Da Asbjørn Strømmen ved Rådmannens stab spurte om vi ville være med på dette, sa vi ja med det samme. Vi har ansatt to personer nå, Nathalie på Havstein helse- og velferdssenter og Marlinn på Charlottenlund helse- og velferdssenter, Det HELT MED har bidratt med i rekrutteringen har vært veldig seriøst og ordentlig, På Helse- og velferdssenterne ser vi at vi kan få avlastning på enkle oppgaver. Dette er noe Trondheim kommune kommer til å satse mye mer på. Det er fantastisk for de som hjelpes ut i jobb, og det er fantastisk for arbeidsmiljøet på arbeidsplassene.

Fra venstre: Marlinn B. Thomsen (Charlottenlund helse- og velferdssenter), Marianne Lindgaard Ristad (Scandic Hell), Sonja Nathalie Johansen (Havstein helse- og velferdssenter), Adrian Erlandsen (Scandic Lerkendal), Tiril Alnæs Kvam (Scandic Bakklandet), Arild Grande (Stortinget) og Robert Norli Hamnes (Scandic Nidelven)Fra venstre: Marlinn B. Thomsen (Charlottenlund helse- og velferdssenter), Marianne Lindgaard Ristad (Scandic Hell), Sonja Nathalie Johansen (Havstein helse- og velferdssenter), Adrian Erlandsen (Scandic Lerkendal), Tiril Alnæs Kvam (Scandic Bakklandet), Arild Grande (Stortinget) og Robert Norli Hamnes (Scandic Nidelven)

seks fikk fast jobb gjennom 06

Arild Grande (A) fikk tatt seg en god prat med alle arbeidstakerne som har fått jobb gjennom HELT MED.

seks fikk fast jobb gjennom 07

Professor Karl Elling Ellingsen (helt til høyre i bildet ovenfor) har vært engasjert i arbeid for utviklingshemmede siden slutten av 80-tallet.

-Det har skjedd mye, både gledelig og mindre gledelig. Det som er spesielt er at det er samlet så mange forskjellige aktører som sammen har bidratt til at dette skjer. Fra det politiske Norge til det kommunalt administrative, bedriftene, ansatte, fagforeningene, Alle slutter opp om dette.

-Det er en stor politisk vilje og støtte i det norske folk for at dette skal fortsette å skje. Det hadde ikke gått uten at bedriftene er så positive. Det som skjer i dag er ikke tilfeldig, det en møysommelig og nøyaktig måte å drive det frem på som vil gjøre at man lykkes, der man tidligere har feilet. Det betyr veldig mye for de som får jobb, men det betyr også veldig mye for hele samfunnet og for alt det som er rundt den enkelte. Dette er en gledens dag. Dette er noe av det aller viktigste som har skjedd for utviklingshemmede på veldig lang tid, sa Ellingsen, som er leder for NAKU, Nasjonalt kompetansemiljø for utviklingshemmede.

Les mer om arbeid på nettsidene til NAKU

seks fikk fast jobb gjennom 08

Håvard Ravn Ottesen representerte i denne sammenheng NFU – Norsk forbund for utviklingshemmede,

-Dette applauderer jeg. Arbeid er et av de viktigste virkemidlene for å oppnå meningsfulle liv. Det å treffe kolleger, og føle at du betyr noe. Og å kunne gå hjem etterpå og si at i dag har jeg gjort en forskjell. Når utviklingshemmede går ut i ordinær jobb, vil de kunne oppleve at de gjør en forskjell. Det er et liv med mening.

seks fikk fast jobb gjennom 09

Ann Kristin T. Bakken

Ann Kristin T. Bakken representerer Trondheim KrF. Hun er utdannet sykepleier, men driver nå med eiendomsutvikling. Bakken vil være med på å pushe næringslivet i Trondheim til å ta med også denne målgruppen i sin arbeidsinkluderingsstrategi. Hun har selv en sønn med Down syndrom, og ser hvor mye positive fremtidsutsikter gjennom arbeidsmuligheter betyr. HELT MED gir håp til mange, sa Bakken.

Arild Grande fra Trondheim er stortingspolitiker for Arbeiderpartiet, og er medlem i arbeids- og sosialkomiteen.Arild Grande fra Trondheim er stortingspolitiker for Arbeiderpartiet, og er medlem i arbeids- og sosialkomiteen.

HELT MED vil også takke jobbspesialistene Eirik Whal Thomsen fra Prima (Trondheim) og Gunn Hammerhaug fra Fides (Stjørdal) for den gode og viktige eksterne oppfølgingen til arbeidstakere og arbeidsgivere.

Ikke minst vil vi takke alle de dyktige fadderne på arbeidsplassene. Deres innsats er helt avgjørende for suksess.

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.