Jobbspesialist Alma (Nordnes verksteder) sammen med Caroline og Bent-Robert (Bergen kommune)

Møt møtevertene

Caroline og Bent-Robert jobber som møteverter i Bergen kommune, administrasjonen for samlokaliserte etater i Byrådsavdeling for Helse og omsorg. Etaten planlegger, organiserer og gir tjenester på sykehjem, hjemme hos eldre og syke, til personer med utviklingshemming, barn, unge og deres familier. De begynte samtidig, og har jobbet der i ett år nå.

2020 juni motevert 01 2

Det er nok av oppgaver der for Caroline og Bent-Robert.

De gjør klar og rydder møterom, og tar imot besøkende og viser dem vei til rett møterom. I tillegg har de ansvar for å lage te og kaffe til møter. De har også ansvar for at felleskjøkkenet på avdelingen holdes rent og ryddig.

Etter at Caroline og Bent-Robert begynte der er det ingen ansatte som setter fra seg kopper og glass rundt om på avdelingen, alt skal i maskinen. De sørger for at hele avdelingen er ryddig og fin til enhver tid.

Er det større møter og samlinger med servering så hjelper de til med å skjære opp frukt, eller henter mat som er bestilt om det er aktuelt. I tillegg henter og går de med posten.

2020 juni motevert 01 5

I forbindelse med corona utbruddet så har de begge måtte holde seg hjemme siden mars. Hele avdelingen ble stengt og det var ikke lov til å ha møter der. «Det har vært veldig kjedelig og dagene har vært lange. I starten hadde jeg lite kontakt med andre mennesker» sier Caroline. «Etter vært tok jeg tak og fant på ting å gjøre. Jeg puslet, perlet, og gikk turer både til Fløyen og i Bergen sentrum».

Bent-Robert: «I begynnelsen var jeg veldig bekymret for at jeg ikke skulle få jobben min tilbake, eller at det skulle lang tid før ting ble normalt igjen» «Jeg er også vant med å trene på treningssenter nesten hver dag, og så plutselig blir alt stengt. Da begynte jeg å løpe og gå turer på fjellet istedenfor. Tur over vidden er favoritten» sier Bent-Robert.

 

2020 juni motevert 01 8

Vi lurer litt på hvordan kontakten med HELT MED og jobbspesialisten har vært i denne perioden.

 

Caroline: «Jeg har deltatt på videosamtaler sammen med andre som har vært permitterte og ellers hatt kontakt med jobbspesialist gjennom telefonsamtaler og tekstmeldinger».

Bent-Robert: «Jeg har ikke hatt så mye kontakt, bare litt av og til med tekstmeldinger, og synes det har vært greit».

Begge sier at det har vært bra at muligheten for kontakt har vært der, men at de har hatt ulike behov.

«Nå når vi er tilbake i jobb så har vi faste møter og samtaler med Alma som er jobbspesialist og følger opp» sier de begge. «Det er veldig kjekt å komme tilbake på jobb. Jeg har savnet kollegaene mine, og de har savnet meg. De setter stor pris på at vi er tilbake» sier Caroline. «Det er en god følelse å komme tilbake, nesten som julaften spør du meg. Jeg skjønte virkelig at vi hadde vert savnet, og at vi er viktige brikker her på kontorene.» sier Bent-Robert.

2020 juni motevert 01 7

Selv om de er tilbake i jobb så er begge tydelige på at mye er forandret siden mars. «Det er store forandringer. Det er nesten ingen møter, og de som er har maks fem deltakere. Mye av tiden vår går til å vaske over alle kontaktflater og sprite disse» sier de begge. «Men vi får lage kaffe som før, men det er vi som må skjenke».

Caroline: «Det er en del mer å passe på nå i forhold til før og jeg er nøye på en meters regelen. Og så blir jeg litt stresset når mine kolleger for eksempel deler avisen i pausen og sånt» «Jeg føler det går fint med alle corona reglene og hygienekravene. Tenker at jeg ikke skal leke politi når jeg ser at andre sitter for nærme hverandre eller tar i det samme servicebestikket» sier Bent-Robert.


Tekst og foto: Ørjan Hinna

HELT MED søkte om tillatelse og fikk lov til å komme innom på besøk for å ta bilder og intervjue.

 

 

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.