Livet mitt har blitt så mye bedre

VG har laget reportasje fra Norges første jobbmesse for utviklingshemmede. Der traff de blant annet Bent-Robert (31) og Ragna (23), som har fått jobb gjennom HELT MED.

Begge betjente HELT MED sin stand under hele jobbmessen, og var særdeles gode ambassadører for HELT MED og det vi gjør for å skape arbeidsplasser for målgruppen.

– Det er svært tabubelagt å være arbeidsledig i Norge, forteller Bent-Robert Hansen, som stadig får høre kommentarer som dette:

Er du arbeidsledig? Da vet vi hva skattepengene våre går til

– Jeg vet ikke hva jeg skal svare. Ofte sier jeg bare unnskyld, fordi jeg føler på skyld for at jeg ikke har en jobb å gå til, forteller han til VG.

livet mitt har blitt saa mye 01

– Jeg tok saken i egne hender og søkte utallige jobber. Jeg ga papirene mine til alle jeg kjenner, men ble aldri kalt inn til et eneste intervju, sier Bent-Robert.

Han forteller om hvordan det påvirker psyken, selvtilliten og håpet å gå uten arbeid.

– Det er ikke gøy å gå uten jobb, og jeg har slitt mye med psyken etter å ha gått rundt hjemme. Jeg følte meg utenfor samfunnet og mindreverdig i så mange settinger, forteller han.

Etter fire ukers praksis gjennom prosjektet Helt Med, har Bent-Robert fått fast jobb som møtevert for Bergen kommune.

– Livet mitt har blitt så mye bedre. Jeg bidrar, møter mennesker, og jeg har noe å stå opp til hver eneste dag.

– Det er helt fantastisk, sier han til VG.

livet mitt har blitt saa mye 02

Også Ragna Heggstad Ullebø (23) har fått jobb gjennom HELT MED, og jobber nå som servicemedarbeider ved Havforskningsinstituttet i Bergen, og er en av dem som har fått fast jobb gjennom en slik praksisplass.

– Jeg trodde nesten ikke det var sant da jeg fikk vite at jeg fikk fast jobb. Jeg er så glad for at jeg kan gå på jobb hver dag, og for at de vil ha meg der selv om jeg bruker litt lengre tid på å lære meg nye arbeidsoppgaver, forteller Ragna til VG.

Ragna har lese- og skrivevansker. Hennes største utfordring er å huske og lære nye ting.

– Jeg trenger selvfølgelig litt ekstra oppfølging, men det går veldig bra. Jeg føler ikke at det er en hindring for meg, eller at det begrenser meg på jobb, sier Ragna.

Les hele VG artikkelen (bak betalingsmur) her

Saken ble dekket av journalist Marthe Nymoen.

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Organisasjonsnummer
924 358 092