Skip to main content
Johannes Tveitnes og Hadia Tajik (arkivbilde fra Arendalsuka i 2021)

Johannes heier på HELT MED

-- Vi treffer ganske mange folk i løpet av et år som gjør inntrykk på oss. En av dem som gjorde inntrykk på meg var Johannes Tveitnes, sier NRK reporteren, som på nytt har invitert Johannes til å ta en radioprat på NRK Rogaland. 

Gjennom flere reportasjer har han snakket varmt om et inkluderende arbeidsliv, og han har fått både lokal og nasjonal oppmerksomhet. Han blir lyttet til, og har viktige budskap. Johannes Tveitnes er klar på at det er viktig at man får muligheter i arbeidslivet.  Selv fikk han en unik mulighet gjennom HELT MED, som resulterte i fast jobb ved rådhuset i Sandnes. Det var en jobb han stortrivdes i, men uttrykte ønske om kortere reisevei. Dermed gikk turen videre til rådhuset i Strand kommune, hvor han også fikk fast jobb. Da ble samlet reisevei redusert fra tre timer til noen minutters gange.

Hans innsats som vaksinevert og engasjement i frivillighetsarbeid i Staal Jørpeland idrettslag ble også et tema, og ikke minst at han engasjerer seg for å skrote begrepet «psykisk utviklingshemming». --Alle utvikler seg, fremhever han til NRK.

Snart kommer det også en kronikk i tidsskriftet Ergoterapeuten, hvor han utdyper sine synspunkt om dette.

Siden hans nye jobb er i samme kommune som arbeids- og sosialminister Hadia Tajik kommer fra, Strand kommune, tenkte vi det var greit å illustrere saken med et bilde fra Arendalsuka i år, hvor de møtte hverandre. Johannes blir med oss til Arendalsuka også i august 2022, og kanskje blir det da en ny mulighet for treff mellom to som begge brenner for inkluderende arbeidsliv?

Lenke til reportasjen i NRK (spol 1 time og 29 sekunder ut i sendingen)