Skip to main content

Jobbmuligheter på Karmøy

HELT MED er en landsdekkende organisasjon som tilbyr samarbeidsavtaler om arbeidsinkludering i ordinært arbeidsliv til alle kommuner. Det innebærer en omfattende reisevirksomhet hvor vi diskuterer muligheter med en rekke forskjellige kommuner. Så langt har vi HELT MED-arbeidsplasser i 46 kommuner, og flere skal det bli. Denne gang besøkte vi Karmøy kommune, og møtte engasjerte mennesker fra Karmøy kommune, arbeids- og inkluderingsbedriften Aski AS og arbeidsmarkedsbedriften Solstein.

 

Aski sitt formål er å tilbakeføre arbeidstakere til ordinært arbeid. Aski AS yter til enhver tid oppfølging, veiledning og formidlingsbistand til 200 personer. Bedriften har en avdeling som utfører det meste i profilering, forhandler kjøkken og produserer komplette løsninger for kjøkken, bad, garderober og vaskerom. De driver også egen barnehage og franchisebutikk for Europris. Aski feirer i år 50-årsjubileum med stor konferanse den 28.09.23.

Solstein er en arbeidsmarkedsbedrift som på vegne av NAV tilbyr varig tilrettelagt arbeid (VTA) i Karmøy kommune. Totalt er det rundt 130 ansatte i bedriften. Solstein har en produksjonsavdeling for treemballasje, egen metallavdeling, glasskunst og keramikk. Virksomheten har eget bakeri, driver kafé og vaskeri.

Vi fikk servert god lunsj, produsert og servert på deres kafe Villi&Ve. Det ble tid til omvisning i begge virksomhetene, der vi lot oss imponere av mangfoldet og tilretteleggingen i de ulike produksjonsenhetene. Vi fikk også gode samtaler om hvilke utfordringer vi møter i jobbhverdagen, mange definert som felles utfordringer.

Dagen danner grunnlaget for et framtidig samarbeid der HELT MED også inngår. Hvordan dette skal formaliseres og se ut, avklares i en videre prosess.

Det kommer tydelig frem at samarbeidet med Karmøy kommune er godt, og at det er en kommune som er proaktiv. Dette vil være avgjørende for at en i fellesskap kan skape gode løsninger for mennesker i målgruppen.

Karmøy 01 pluss 2

Deltakere:
Preben Svendsen, daglig leder Aski AS
Ole Egil Flotve, daglig leder Solstein
Jan Olav Sørlie, HR-leder VTA Solstein
Evy Didriksen, Kvalitet og HMS ansvarlig
Turid Sønstabø, rådgiver Karmøy kommune
Ørjan Hinna, kvalitetssjef HELT MED
Jann Aasbak, organisasjonssjef HELT MED

 

Karmøy 03 pluss 2