Simen fikk fast jobb. Foto: Ida Kristin Dølmo, Nordlandssykehuset

-Jeg har aldri hatt jobb før og trodde ikke jeg kom til å få det nå heller

20-åringen er en av to ansatte i Nordlandssykehuset som er rekruttert gjennom stiftelsen HELT MED, skriver Nordlanssykehuset i nyhetssak på sine nettsider.
Det er en stiftelse som har som mål å gi personer med funksjonsnedsettelse mulighet til å komme ut i ordinær jobb, både i offentlig og privat sektor.

-Jeg har aldri hatt jobb før og trodde ikke jeg kom til å få det nå heller. Det er artig å få prøve seg, sier bodøgutten til AN.NO. Han jobber som assistent ved Panorama kafé i niende etasje ved Nordlandssykehuset Bodø. Her serveres det mat med svært høy standard, til en formidabel og storslått utsikt.

-Det betyr mye å få jobbe med andre ansatte og å bli kjent med dem, sier han til avisen. Arbeidsoppgavene i kafeen består blant annet i å kutte salat og grønnsaker, samt rydding og vasking.

Simen4Simen Haukenes hjelper til med lunsj- og middagsforberedelser i kafeen. Her sammen med leder Margarita Basista. Foto: Ida Kristin Dølmo/Nordlandssykehuset

 

HELT MED og arbeids- og inkluderingsbedriften Frem tok kontakt med Helse Nord i forbindelse med at helseforetaket har som mål å inkludere personer som har hull i CV-en, eller av andre årsaker har havnet utenfor arbeidslivet. HELT MED og Frem presenterte arbeidet sitt på et møte hvor blant annet avdelingsleder Vibeke Mikalsen i Senter for drift og eiendom, og enhetsleder Tove Hvassing ved Preanalytisk enhet var til stede.

--Vi var tydelige helt fra start om at vi ønsket å gå videre med dette. Vi hadde bestemt oss, sier Mikalsen til Nordlandssykehuset, i nyhetssaken Nordlandssykehuset første helseforetak i Norge.


På grunn av koronapandemien ble prosessen utsatt, men stiftelsen lyste ut to stillinger på vegne av Nordlandssykehuset: En i kantina og en i laboratoriet.
HELT MED valgte ut fem kandidater som ble intervjuet av Vibeke Mikalsen og Tove Hvassing.

-- Jeg skulle ønske vi kunne ansatt alle, men vi er veldig glade for å få to veldig flinke folk med på laget, sier Mikalsen.

Haukenes nærmeste leder Margarita Basista i Panorama kafé er stolt over arbeidsviljen han har vist.

--Simen er rett og slett en fantastisk ressurs for oss. Han gjør jobben presist og stiller alltid opp ti minutter før arbeidstid, det er det ikke alle som gjør. Han er utrolig flink og dyktig, og er alltid i godt humør. Simen er en viktig brikke i teamet vårt, sier Basista. 

Ovennevnte er utdrag fra nyhetssaken fra Nordlandssykehuset, skrevet av kommunikasjonsrådgiver Ida Kristin Dølmo.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen gratulerte Benedicte og Simen, som er de første som har fått jobb i et helseforetak gjennom HELT MED-ordningen.

Paul Martin Strand er administrerende direktør ved Nordlandssykehuset, og har stor tro på at mangfold har positiv effekt på arbeidsmiljøet. Han håper at det blir flere ansettelser gjennom HELT MED-ordningen hos dem.

Det ønsket ble delt av HR-sjef i Helse Nord, Anita Mentzoni-Einarsen. Helse og omsorgsdepartementet ga Helse Nord koordineringsansvaret for alle sykehusene i hele landet, for å bidra inn til inkluderingsdugnaden. I Helse Nord har de 19.000 ansatte og 1.000 ledere. Hvis hver av de 1.000 lederne ansetter en person hver med funksjonsnedsettelse, så bidrar vi sterkt til inkluderingsdugnaden, sa HR-sjefen.

Ida Pinnerød, ordfører i Bodø, uttrykte stor glede over at vi feirer slike dager som dette. Det bør vi gjøre mer av, sa hun, og la til at hun gledet seg til fortsettelsen.

Dette er nok en suksesshistorie som er muliggjort gjennom blant annet god lokal oppfølging fra jobbspesialister. I Bodø er det vår gode samarbeidspartner Frem som står for oppfølgingen.

Også Jann Aasbakk og Jarle Eknes fra HELT MED holdt tale.

- I dag markerer vi et problem, men også løsninger. Vi er glade for at Helse Nord og Nordlandssykehuset tar grep og viser vei for andre. Vi håper dette er begynnelsen på en storsatsing i Helse Nord, sa Eknes.

- Vi er stolte av at Helse Nord tar arbeidsinkludering på alvor. Samarbeidet med Nordlandssykehuset har vært en drøm, ikke alle prosesser har gått like smertefritt, la Aasbak til.

 

 

 

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.