Karin Gregersen Vik og varaordfører Torstein Tvinnereim i Stryn Venstre tok initiativ til samarbeidet med HELT MED.

HELT MED til Stryn

Stryn Venstre har med i partiprogrammet at de ønsker arbeidsinkluderingsordningen HELT MED til Stryn. Nå er samarbeidet en realitet, og In Via skal stå for den lokale oppfølgingen. Avisen Fjordingen var til stede og dekket begivenheten. 

HELT MED jobber for at personer som har utviklingshemming og mottar uføretrygd kan få muligheter til å jobbe i ordinært arbeidsliv. Typiske stillingsstørrelser er mellom 50 % og 100 %. I tillegg til at de mottar trygd får de lønn fra arbeidsgiver som er 20 % av av sammenlignbar tariff for den type arbeid de utfører. Med unntak av spesielle lønnsbetingelser, har de identiske arbeidskontrakter som øvrige kolleger. Alle som får jobb gjennom HELT MED-ordningen er ressurspersoner som øker produksjon og servicegrad der de jobber. Mange arbeidsgivere fremhever også at ansatte med utviklingshemming ofte bidrar til bedre arbeidsmiljø.

Stryn. Foto: Christer van der Meeren, Flickr.Stryn. Foto: Christer van der Meeren, Flickr.

 I 2020 har HELT MED rammevilkår til å utvide til noen få kommuner, og med det sterke engasjementet fra Stryn Venstre ble det veldig naturlig for oss å velge Stryn som samarbeidskommune.

 "Personar med utviklingshemming har nødvendigvis ikkje spesielle behov, men heller vanlege behov som må møtast med ein spesiell innsats. Erfaringa vi sit igjen med er at slike tilsettjingar bidreg positivt både når det gjeld arbeidsmiljø,omdømme og produktivitet i bedrifta", siteres vi på i Fjordingen.

Les artikkelen her (bak betalingsmur)

Fra venstre: Stig Brobakke (avdelingsleder In Via avd. Stryn) og Geir Ueland (daglig leder In Via).Fra venstre: Stig Brobakke (avdelingsleder In Via avd. Stryn) og Geir Ueland (daglig leder In Via).

Det er spesielt to forhold som er avgjørende for at arbeidsforholdet skal bli en suksess. Det ene er god oppfølging fra ekstern jobbspesialist. I HELT MED-ordningen sikres arbeidstaker og arbeidsgiver oppfølging fra ekstern jobbspesialist gjennom hele arbeidsforholdet. Oppfølgingen er altså ikke tidsbegrenset.I Stryn er det arbeids- og inkluderingsbedriften In Via som gir oppfølgingen. På sikt utvides samarbeidet mellom HELT MED og In Via til å omfatte også andre kommuner i Nordfjord.

I lokalene til In Via i Stryn utføres blant annet viktig gjenvinning av metall i kabler.I lokalene til In Via i Stryn utføres blant annet viktig gjenvinning av metall i kabler.

 In Via sin visjon er "Vi skal skape meirverdi for menneske og samfunn."

Karin Gregersen Vik og Jann Aasbak (organisasjonssjef i HELT MED) utenfor lokalene til In Via i StrynKarin Gregersen Vik og Jann Aasbak (organisasjonssjef i HELT MED) utenfor lokalene til In Via i Stryn

I HELT MED-ordningen skal arbeidstaker med utviklingshemming alltid ha utnevnt en fadder, som er en kollega eller sjef som har et særlig ansvar for at han eller hun får opplæring i arbeidsoppgavene og trives på arbeidsplassen.

Og da er vi ved kjernen av det andre forholdet som er avgjørende for suksess; den som skal være fadder må være raus og inkluderende. Slike folk finnes det heldigvis mange av. 

Ta gjerne en kikk på medieoppslag om de gode HELT MED-historiene for å få et bedre inntrykk av ressursene og mulighetene som ligger i å ansette personer gjennom denne ordningen.Her finner du brosjyre som oppsummerer fordeler med å bli en HELT MED-arbeidsgiver.

Fra venstre: Jann Aasbak, Stig-Ove Brobakke, Torstein Tvinnereim og Karin Gregersen Vik utenfor lokalene til In Via i StrynFra venstre: Jann Aasbak, Stig-Ove Brobakke, Torstein Tvinnereim og Karin Gregersen Vik utenfor lokalene til In Via i Stryn

Vi ønsker kontakt med både private og kommunale virksomheter i Stryn som kan tenke seg å ansette noen gjennom denne ordningen.

Potensielle arbeidsgivere i Stryn kan kontakte Karin Gregersen Vik (initiativtaker i Stryn) eller Jann Aasbak (organisasjonssjef i HELT MED) for en uforpliktende prat. 

Karin Gregersen VikDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  Telefon: 90 68 85 89 (obs. kun henvendelser om Stryn)

Jann AasbakDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Telefon: 41 44 36 61 (alle henvendelser om HELT MED)

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.