HELT MED på Havforskningsinstituttet

Det har vært en krevende og spesiell tid for mange i denne «Corona tiden». Blant annet ble mage permittert fra sine jobber. Det gjaldt også de som har fått jobb gjennom HELT MED. Nå er flere begynt å komme tilbake i arbeid. Vi har snakket med noen av disse.

 

Havforskningsinstituttet

På Havforskningsinstituttet møtte vi Peder Palmstrøm Hald og Ragna Heggstad Ullebø, sammen med fadder Kathrin Gjerdevik. Havforskningsinstituttet har vært i drift hele tiden og ingen har vært permittert. Men alt har likevel ikke vært som normalt. De fleste måtte ha hjemmekontor.

 

Fruktpatruljen

Peder og Ragna jobber i Fruktpatruljen og deler ut frukt til de ansatte, men på grunn av smittefaren så kunne de ikke gjøre denne jobben. De har vært hjemme i to måneder.

 

2020 juni havforsk 2

Ragna: «I begynnelsen var det kjekt, men det ble fort kjedelig. Har vært med familien min og gått litt turer. Var litt med venner når det var lov»

Peder: «Kjedelig å ikke kunne jobbe. Har trent på dagtid og vært med familien og venner når det var lov»

 

Oppfølging

Alle arbeidstakere som ikke har vært i arbeid har fått fast oppfølging. Ragna har hatt fast telefonkontakt og oppfølging en dag i uken med jobbspesialist Alma Valle Alfheim (Nordnes Verksteder) og Peder har hatt faste ukentlige videomøter med andre i samme situasjon.

Nå er begge to tilbake i arbeid på Havforskningsinstituttet. De begynner litt forsiktig og har på grunn av smittefaren også måtte få noen nye arbeidsoppgaver.

«Fruktpatruljen jobber nå to dager i uken og skal ha en gradvis opptrapping. De fyller på med kontorrekvisita og begynner snart med utdeling av frukt igjen, men da blir det frukt med skall» sier Kathrin (fadder). «Vi må også tilpasse litt slik at de unngår den verste rushtrafikken».

 

Tilbake på arbeidsplassen

Hvordan er det å være tilbake i arbeid?

Peder og Ragna: «Det er litt forskjell nå, men fra juni begynner vi med utdeling av frukt igjen. Da blir det heldigvis mer å gjøre og flere dager på jobb».

«Det er utrolig kjekt å være tilbake» sier Ragna, og «ganske deilig» sier Peder.

På jobben er det ingen håndhilsning og de må holde god avstand, både på kontorene og i gangene.

«Peder og Ragna har vært utrolig flinke nå når de kom tilbake til jobb. De holder avstand til hverandre og alle sine kollegaer og er flink med håndhygiene» sier Kathrin (fadder).

2020 juni havforsk 1

Ragna og Peder: «Nå er det jo enda viktigere med god hygiene. Vi vasker oss oftere og tar sprit på hendene. Vi holder avstand og sitter på hver vår kontorpult» «Kantinen er stengt også og vi må ha med egen mat» sier Ragna. «Det er ikke så spesielt travelt akkurat nå, men det blir nok mer å gjøre etter hvert når vi begynner med fruktlevering igjen. Vi merker at det er mindre folk på jobb, mange har hjemmekontor enda» sier Peder og Ragna avslutningsvis.

«På Havforskningsinstituttet er det per nå ingen smittede og i Bergen er det også få smittede så det er godt!», forteller Katrin.

HELT MED vil berømme Havforskningsinstituttet for det gode samarbeidet, og det gode arbeidsmiljøet.

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.