HELT MED på Fagerborghjemmet

Fagerborghjemmet (sykehjem som drives av Unicare) ansetter to personer med utviklingshemming gjennom HELT MED modellen.

 Det startet med et engasjement hos Unicare Omsorg, hvor de ønsket å ansette en person med utviklingshemming gjennom HELT MED-ordningen på Manglerudhjemmet spesialsykehjem for personer med alderspykiatriske sykdommer i Oslo. Det ble en særdeles vellykket ansettelse, som blant annet ble dekket i reportasje på NRK Dagsrevyen (se innslaget øverst på denne siden).

Dermed vil de gjøre mer av det som er vellykket, og inviterte oss til møte på Fagerborghjemmet for å diskutere en mulig ansettelse også der. Halvveis ut i møtet har de bestemt seg for å ansette to personer gjennom denne ordningen. Dette er nok et eksempel på at arbeidsgivere som har erfaring med å ansette personer med utviklingshemming gjennom denne ordningen, ønsker å utvide og ansette flere.Det er også et et godt eksempel på arbeidsgivere som er opptatt av å se ressursene hos mennesker, og ikke lar begrensningene stå i sentrum.Stillingene kommer som alltid i denne ordningen i tillegg til de ordinære ansettelsene. Det opprettes ekstra stillinger for denne målgruppen som bidrar til å øke kvalitet og servicegrad.   

2019 september fager 01

Det første som møter oss er invitasjonen til å komme inn og spise i kafeen deres. Her serveres hjemmelaget varm lunsj, kaker og kaffe. Sykehjemmet har også en egen kulturenhet som tilbyr ulike aktiviteter. Deriblant allsang, turer, høytlesing og besøk av firbente venner.

2019 september fager 02

Fagerborghjemmet har 14 dagsenterplasser, i tillegg bor 58 personer på sykehjemmet.

2019 september fager 04

De har også eget lysthus og en trivelig hage.

2019 september fager 05

Et sykehjem skal først og fremst være et hjem for de eldre og ikke bare en arbeidsplass for de ansatte, skriver Fagerborghjemmet på sin nettside.  Med den Den Gode Dagen menes her at beboerne selv skal få bestemme over eget liv,fortsette å gjøre, så langt det er mulig, det man ville ha gjort om man bodde hjemme. Beboere skal bli sett, hørt og oppleve trygghet og glede over livet, og kjenne at man fortsatt er seg selv.

2019 september fager 06

2019 september fager 07 
HELT MED har satt i gang rekrutteringsarbeidet, og har allerede mange gode kandidater i Oslo som ønsker å jobbe på sykehjem og som kommer til å gjøre en kjempegod innsats.

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.