Godt å ha William tilbake i arbeid på McDonald's

William Tjore har nå jobbet på McDonalds restauranten i Laguneparken/Rådal i over ett år. Jobben fikk han gjennom HELT MED-ordningen. I en periode var han permittert fra jobben, grunnet koronasituasjonen, men er nå tilbake. Vi tok turen innom for en prat.

McDonalds Laguneparken/Rådal befinner seg i Bergen, og var med på samarbeidet med HELT MED fra første stund. Restauranten har vært åpen gjennom hele korona-perioden. Det har vært gjester hele perioden, spesielt Drive Thrue, men likevel færre enn normalt.

– Jeg ble bekymret og litt stresset da corona meldingen kom i mars. Alle reglene og endringene gjorde at ting ble for uoversiktlig for meg. Jeg var jeg redd for å bli smittet på jobb og ville ikke smitte resten av familien heller, forteller William.

William søkte derfor om permisjon og fikk det innvilget. Etter noen uker fikk han høre at flere andre var blitt permittert fra jobben. – Jeg hadde nok sikkert blitt permittert jeg også» sier William. Han forteller at det gikk greit å være hjemme de første ukene , men etter hvert ble det litt kjedelig. Det ble mye gaming og spilling til langt ut på natten.

2020 juni mdo 2

– Det har vært god oppfølging fra HELT MED denne perioden med faste videomøter med andre i samme situasjon som meg. I tillegg har jeg kunnet kontakte både jobbspesialist (oppfølging) fra Nordnes verksteder og min fadder på McDonalds, forteller han.

Nå er William tilbake på jobb. Han begynte med litt kortere dager færre arbeidsdager enn han pleier.

–Jeg måtte ta meg sammen før jeg begynte i jobb igjen og komme tilbake i faste rutiner. Det er kjekt å være tilbake, men hardt å stå opp om morgenen. Arbeidsoppgavene min husker jeg, ikke noe er glemt.

Mariell Walle er assisterende restaurantsjef på McDonalds i Laguneparken og fadderen til William. Hun sier det er godt å få William tilbake i arbeid. McDonalds er nøye på alle hygienerutiner, og følger til enhver tid helsemyndighetens anbefalinger.

–Hygienekravene har alltid vert strenge på McDonalds, men nå har vi sikkert doblet dette, sier William. – Vi vasker hendene hele tiden og går over alle arbeidsflater. Vi bruker både såpe og sprit. Jeg vasker bord, stoler, dørhåndtak og bestillingsautomatene. Og så passer vi også på hverandre og minner hverandre på de nye hygienekravene.

Mariell er veldig fornøyd med innsatsen hans. –Vi la til rette for at William skulle få en rolig og myk start igjen. Det har gått kjempefint og han er tilbake i sin vanlige arbeidstid nå.

 

2020 juni mcdo 5

Det merkes i restauranten at det ikke er like mange gjester inne som før. –Det er på en måte like travelt som før. Det er litt færre gjester i restauranten, men vi bruker mer tid per gjest på grunn av de nye hygienekravene. Og så er annet hvert bord ikke i bruk på grunn av krav om avstand» sier William.

–Men i Drive Thrue er det fullt kjør og enda travlere enn noen gang, kommer det samstemt fra både William og Mariel.

William og Mariel er enige om at de fleste gjestene er nøye på hygienekravene og flinke til å holde avstand, men at noen trenger en liten påminning. –Dette gjelder spesielt ungdommer som kommer sammen i en stor flokk og vil absolutt sitte sammen, sier William.

Vi lurer litt på om William har de samme oppgavene som før, eller om det er skjedd noen endringer. –Jeg har fått noen nye oppgaver på grunn av hygienekravene. Det er selvfølgelig mye mer vasking enn før. Og så har vi for eksempel ikke salt, pepper, ketchup, servietter og sugerør ute i lokalet lengre. Det må den enkelte gjest få i kassen.

2020 juni mcdo 3

 2020 juni mcdo 4

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.