Skip to main content
Fra venstre: Lena Myren, Vanessa Andersen, jobbspesialist Jakob Rasmussen (Jobbklar) og jobbskaper Ingrid Dyson (HELT MED)

God tid til beboerne

Lena Myren (19) og Vanessa Andersen (18) stortrives med jobben på Feviktun bo- og omsorgssenter i Grimstad. Takket være Stiftelsen HELT MED har begge kommet seg inn i arbeidslivet, skriver Agderposten.


Lena gikk på alternativ opplæring på Sam Eyde videregående skole, da hun fikk mulighet til å kombinere skole og arbeidsliv gjennom praksis i arbeidsinkluderingsordningen HELT MED UngJobb. Praksisen hadde hun på Feviktun, som deretter ansatte henne i fast stilling. Nå er det Vanessa som kombinerer skole og praksis samme sted i den samme ordningen, og håper på at det også gir henne mulighet for fast jobb rett etter videregående skole.


«Nå er jeg inne i alle rutiner, kjenner kollegene og beboerne. Det er så trivelig og gøy. Arbeidsdagen går så fort, forteller Lena fornøyd til Agderposten. Blant arbeidsoppgavene er ansvar for cafeen på onsdager, og gå turer med beboerne. «Men ofte så bare prater jeg med dem, jeg sy nes det er fint at jeg har tid til det. Og jeg har begynt å lede noen av aktivitetene også», forteller Lena, som dessuten har ansvaret for få arbeidstøyet ut på avdelingene.

Også Vanessa er strålende fornøyd med jobbmuligheten, og gleder seg til de dagene hun skal jobbe på Feviktun. Blant mange oppgaver har hun blant annsvaret for å vanne blomster.

De er begge ressurspersoner, som sammen med alle gode kolleger bidrar til at beboerne får kvalitet i hverdagen.

grimstad jobb3


HELT MED er særlig fornøyd med at ordningen kan bidra til at unge med lærevansker kan slippe å gå arbeidsledig, og gå rett fra videregående skole og inn i et arbeidsliv som trenger dem. Dette får vi til sammen med arbeidsgiverne og de videregående skolene, takket være en storsatsing fra Agder fylkeskommune, hvor Hans Lund er primus motor. Resultatene er oppsiktsvekkende gode, og samarbeidet mellom HELT MED og Agder Fylkeskommune fortsetter med økt styrke.


Entusiasmen fra Grimstad kommune har også vært stor fra første stund. En forutsetning for gode jobber er gode arbeidsgivere med den rette innstillingen, og det har vi definitivt her.


Helt avgjørende for suksessen er oppfølgingen som både arbeidstaker og arbeidsgiver får fra jobbspesialist gjennom hele yrkeskarrieren. I Grimstad er det jobbspesialist Jakob Rasmussen fra Jobbklar som står for den gode oppfølgingen.

grimstad jobb5


Les hele artikkelen her (bak betalingsmur)

Alle foto: Tore Ellingsen, Agderposten