Skip to main content
Foto: Hanne Kluge, jobbspesialist i HELT MED

Gjesdal kommune imponerer

Stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø (H) har et stort engasjement for arbeidsinkludering, og har stått i spissen for to viktige stortingsvedtak som kommer til å bidra sterkt til at mange flere med utviklingshemming, autisme og tilgrensende lærevansker kommer inn i arbeidslivet og får oppleve å være deltakende og fullverdige borgere. Nylig tok han turen til Gjesdal kommune, som har hatt et tett samarbeid med HELT MED.

– Jeg er her i dag for å treffe de flotte arbeidstakerne som jobber i Gjesdal kommune, og la meg inspirere til det arbeidet vi skal gjøre på Stortinget for å inkludere folk i arbeidslivet, og få flere til å bruke evnene sine i jobb, sier Stokkebø til avisen Gjesdalbuen.

Og dette er definitivt en inspirerende kommune å besøke. I forhold til innbyggertallet er Gjesdal den kommunen i Norge som har fått flest personer inn i jobb gjennom HELT MED-modellen.

Aleksander 1 topazAleksander Stokkebø i samtale med Hilde, en av de som har fått jobb gjennom HELT MED-ordningen. På spørsmål om hva arbeidsgiver får igjen for å inkludere gjennom HELT MED-ordningen, svarer de at ved å ha Hilde ansatt er det mer orden på huset. Hun sørger for kaffe til de øvrige ansatte, ryddige møterom, godt humør, orden på kopirom og mye mer.  Foto: Hanne Kluge, jobbspesialist i HELT MED

 

Stokkebø møtte blant annet gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø (Ap) og kommunedirektør Pål Larsson for å høre mer om hvordan folk med ulike utfordringer kan bli inkludert i arbeidslivet. Begge har stått i spissen for en stor HELT MED-satsing.

– Vi har strukket oss langt for å inkludere flere i arbeidslivet i Gjesdal kommune. Jeg er stolt av det vi har fått til. Det treffer hjertet mitt som ordfører, sier Fjeldsbø til Gjesdalbuen. – Det er bra for kommunen, arbeidsmiljøet og ikke minst for de som får jobben. Dette er helt strålende, understreker han.

Skjermbilde 2024 05 12 084715Det er ikke hver dag en stortingspolitiker får anledning til å være sidemann i sopebil, men i dag bød anledningen seg for Aleksander Stokkebø (H).
Han har nemlig besøkt i Gjesdal kommune, som lyste ut hele 8 stillinger gjennom HELT MED-ordningen for et år tilbake.
Faksimile fra Gjesdalbuen. Foto og tekst i Gjesdalbuen: Tonette Haaland

 Stokkebø prater blant annet med Terje, Hilde, Odin og Johnny, som alle har fått jobb gjennom HELT MED.

– Hver dag er et nytt eventyr, sier Odin, som sier til avisen at han er takknemlig for at HELT MED hjalp han å få jobben. Johnny kjører sopebil, og Stokkebø får sitte på.

Skjermbilde 2024 05 12 115403 topaz

Espen Helland er arbeidsleder ved teknisk drift i Gjesdal kommune, og fungerer som fadder for de som har fått jobb gjennom HELT MED. 

– HeltMed er en sjanse for oss i kommunen å kunne bidra til en bedre hverdag. De får noen kroner mer å leve for i hverdagen, og hverdagen blir bedre både for oss og dem, sier han til Gjesdalbuen. – Det er viktig for kommunen å inkludere flest mulig i arbeidslivet. Vi må vise andre arbeidsgivere at dette er en ressurs som vi kan benytte, understreker Helland.

 Les hele artikkelen i Gjesdalbuen (bak betalingsmur)

 

 I 2023 fikk 100 personer fast jobb i ordinært arbeidsliv gjennom HELT MED. Målet er at mer enn 100 personer i målgruppen skal få seg jobb gjennom denne ordningen hvert eneste år.