Fra venstre: butikksjef Sindre Holen Otterstad og Kim, nytilsatt på KIWI gjennom HELT MED

Første HELT MED-jobb på KIWI

Det er med stor glede vi kan melde at Kim Gerner Rasmussen (18) har fått drømmejobben på Kiwi Oasen i Fyllingsdalen. Etter praksisperioden ble det klart at Kim definitivt var rett mann til denne jobben.

Gladsaken fikk førstesiden i BA (Bergensavisen) 11.6. 2019.

Han har hatt praksisplass på Kiwi mens han samtidig gikk på skolen, og vet nå at han har en fast jobb å gå til når han om kort tid slutter på skolen. Han slipper å oppleve arbeidsledighet og tomhet i hverdagen, slik svært mange andre med hans utfordringer opplever.
Faksimile Bergensavisen 11.6.2019

- Kim er en “potet” som utvikler seg raskt. Vi startet med å gi ham én oppgave, og nå utvider vi stadig listen. Vi har mange butikkfunksjoner å fylle, og alle kan bidra med noe så lenge man tilrettelegger arbeidet. Vi har søndagsåpen butikk og holder åpent 365 dager i året, sier butikksjef Sindre Holen Otterstad til BA.

Dette er den aller første HELT MED-jobben i Kiwi, og vi drømmer om at det svært gode lokale samarbeidet utvikles til et landsomfattende samarbeid. Kiwi har 761 butikker i Norge, og sier til BA at de ser et stort potensiale i satsingen.

- I Kiwi heier vi på mangfold, og vi mener forskjellighet beriker arbeidsmiljøet. Vi er glade for å inngå et samarbeid med HELT MED, og håper dette resulterer i at enda flere kommer seg ut i arbeidslivet, sier regionsjef Jan Olav Mjøs til BA.

Les hele saken i BA(bak betalingsmur)

foerste helt med jobb paa kiwi 03

HELT MED-modellen innebærer at arbeidstaker og arbeidsgiver skal ha ekstern oppfølging gjennom hele yrkeslivet.

Bortsett fra spesielle lønnsbetingelser er arbeidskontraktene lik det alle de andre arbeidstakerne har. Samme plikter, samme rettigheter.

foerste helt med jobb paa kiwi 04

HELT MED-modellen ble utviklet med midler fra Extrastiftelsen. For å realisere modellen har GC Rieberfondene, Extrastiftelsen og Bufdir bidratt økonomisk, nå med midler over Statsbudsjettet som hovedfinansiering.

I de to første årene var det kun SV og KrF som hadde HELT MED på sine alternative statsbudsjett, og KrF fikk forhandlet dette inn i regjeringens politikk og statsbudsjett. Nå oppfatter vi stor vilje til å støtte HELT MED fra alle partier. Hvis man satser tilstrekkelig på dette i neste års statsbudsjett, pluss at Arbeids- og sosialdepartementet og Arbeids- og velferdsdirektoratet kommer på banen og tillater at VTA-midler brukes til oppfølging i ordinært arbeidsliv, vil vi kunne opprette mer enn 100 nye arbeidsplasser for utviklingshemmede hvert år.

Det vil være et svært godt bidrag til økt synlighet og deltakelse i samfunnet.

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Organisasjonsnummer
924 358 092