Skip to main content
Karoline hadde med seg sekk til første arbeidsdagen og møtet med mentor Torill Kalland. "Det er litt som første skoledag", sa Karoline. Foto: Per Øyvind Helle.

Første arbeidsdag for Karoline (27)

Karoline Risøy Øvrebotten har uføretrygd, og har aldri hatt en fast jobb før. Det har hun fått nå, på Nor Tekstil i Florø, gjennom HELT MED-ordningen. Firdaposten ble med henne på første arbeidsdag. — Det er en ubeskrivelig følelse, sier hun til Firdaposten. — Jeg har ikke ord for hvor glad jeg er. Det er nesten som første skoledag. 

HELT MED samarbeider med kommuner og arbeidsgivere for å bidra til at personer med utviklingshemming, autisme og lærevansker får faste jobber i ordinært arbeidsliv, med den oppfølgingen som skal til for at arbeidsforholdene blir vellykket. Så langt har 252 personer fått fast jobb gjennom ordningen, og tallet øker raskt.

Karoline 3 gigapixel hq scale 2 00x 2Karoline pakker campingsett, og legger dem i trallen. Foto: Per Øyvind Helle, Firdaposten

— Jeg har sett frem til denne dagen siden jeg fikk den gode nyheten for noen måneder siden om at jeg hadde fått jobben. Jeg hadde sommerfugler i magen for noen dager siden, men er nå klar til å ta på meg arbeidsklær, sier hun til avisen.

 

Dette er den første HELT MED-stillingen i Kinn kommune. Alle kommuner kan bli en "HELT MED-kommune", hvor Stiftelsen HELT MED bidrar til å skape arbeidsplasser, rekruttere arbeidstakere og sikre oppfølging fra jobbspesialist til arbeidsgiver og arbeidstaker gjennom hele arbeidskarrieren. Ta kontakt med HELT MED, så tar vi en prat om hvordan vi kan komme raskt i gang.

 Karoline 2 gigapixel hq scale 2 00x 2Kontrakten og lønnskontoen er ordnet. Nå er hun klar for å starte i jobben. Foto: Per Øyvind Helle

 

 Les hele artikkelen i Firdaposten her (bak betalingsmur).

Artikkelen i Firdaposten er skrevet av Per Øyvind Helle, som også har tatt bildene. HELT MED har innhentet tillatelse til bruk av bilder og sitater i vår nyhetsartikkel.