Skip to main content
Marit Silset fikk fast jobb hos Jordbærpikene. Foto: Rigmor Sjaastad Hagen, Romsdal budstikke

Føler at jeg betyr noe for andre

Marit Silset (42) har aldri tidligere hatt en ordinær jobb hvor hun har kjent på den nødvendige trivselen og tryggheten. Men i april fikk hun praksis på Jordbærpikene gjennom HELT MED-ordningen. Måneden etter ble hun fast ansatt, forteller Romsdals budstikke.

– Jeg husker godt dagen. Det var 12. mai. Jeg ble utrolig glad, fordi jeg trives utrolig godt her, med gode kolleger og mange forskjellige arbeidsoppgaver, sier Marit til journalisten.

HELT MED er en arbeidsinkluderingsordning knyttet til ordinært arbeidsliv for personer med utviklingshemming, utviklingsforstyrrelser og lærevansker.

 

Alle foto og sitert tekst fra artikkelen: Rigmor Sjaastad Hagen, Romsdals budstikke, med tillatelse.

 

Etter avsluttet skolegang på Tøndergård skole i 2001, har hun jobbet på Enen aktivitetssenter.  Et par ganger har hun forsøkt andre jobber i det ordinære arbeidslivet, men det har ikke føltes riktig og trygt. Inntil hun så annonsen om jobb gjennom HELT MED-ordningen på Jordbærpikene Roseby i Molde. Hun søkte, kom på jobbintervjuer, fikk fire ukers praksis og deretter fast jobb.  Marit forteller til avisen at hun aldri tidligere har hatt en ordinær jobb hvor hun har kjent på trivsel og trygghet i den grad hun gjør på Jordbærpikene. 

Det har naturligvis å gjøre med at Jordbærpikene Roseby er en fantastisk arbeidsplass med gode kolleger, men det er også knyttet til den solide eksterne oppfølgingen som kjennetegner HELT MED-modellen. I Molde er det jobbspesialist Julie Ytterlid ved NAV Molde som står for oppfølgingen, i tett samarbeid med HELT MED sentralt. 

sislet 5

 – Vi har utlyst i alt tolv Helt Med-stillinger i Romsdal, og venter flere til høsten. Om noen er interessert i å være Helt Med-arbeidsgiver, må de gjerne ta kontakt med oss. Det samme gjelder personer i målgruppa som kan være interessert i arbeid, sier hun. Kontaktpersoner for HELT MED i Molde er Peter Dannevig Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og Julie Tårn Ytterlid Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

silset 3

Journalisten spør Marit om hva det betyr å få fastjobb.

– Jeg føler at jeg betyr noe for andre. Det er stort. Det er viktig å ha noe å gjøre og en plass å gå til, sier Marit.

Hun forteller at hun har fått det bedre psykisk etter at hun begynte i den nye jobben, og at støtten ved å ha gode folk rundt seg hjelper henne enda et stykke på vei.

Marit har varierte arbeidsoppgaver, hvor hun blant annet rydder bord, vasker opp, baker og lager sommerlimonade.

 silset 4

Marianne Male er daglig leder for Jordbærpikene Roseby, og har et engasjement som skaper begeistring, inkludering og resultater.

– Jeg tenker at det er viktig at alle mennesker, uansett bakgrunn, får muligheten til å være en del av arbeidslivet. At Marit kom hit for å jobbe er helt perfekt. Hun passer så bra inn her. For oss er dette helt fantastisk, og jeg var ikke i tvil om at det var riktig å tilby fast jobb. Andre arbeidsgivere må ikke være redd for å ansette gjennom HELT MED, det er vinn-vinn for alle parter, sier hun.

 

Les hele artikkelen her (bak betalingsmur)

Takk til våre gode samarbeidspartnere NAV, Jordbærpiken, Molde kommune og alle andre som bidrar til arbeidsinkludering for målgruppen i Molde og omegn (som denne artikkelen handler om).

Er du politiker, fagperson eller på annen måte engasjert innen tjenester til personer med utviklingshemming, utviklingsforstyrrelse og/eller lærevansker, og ønsker HELT MED i din kommune, så ikke nøl med å ta kontakt med daglig leder i HELT MED: Jarle Eknes, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. tlf 98 88 90 00. Uansett hvor i landet dere holder til.

Arbeidsplasser gjennom HELT MED-ordningen er lønnsomt på alle vis for arbeidsgiver, arbeidstaker, kommunen og samfunnet som helhet.