Fem som stortrives i ny HELT MED-jobb

Info-posten i Bergen forteller om jobbmuligheter for personer med utviklingshemming.

Kim-Gerner (19 år) jobber på Kiwi Minipris på Oasen. Han fikk vite om jobben gjennom NAV. Nå jobber han tre dager i uken, og har ansvar for å fylle på varer og holde orden på lageret. Arbeidskollegene er kjempegreie, sier han - det er mye spøk og moro på jobb. Bare vær deg selv, er hans råd til andre som ønsker seg jobb gjennom HELT MED: Alt det er mulig om du bare vil.

Silje (36) er kjøkkenmedarbeider på Scandic hotell Flesland, og jobber fem dager i uken. Hun fikk ikke den første HELT MED-jobben hun søkte på, men andre gang gikk det bra. Silje lager mat til de ansatte - hun lager varmmat og ordner salatbaren. Og så må hun holde orden og rydde i personalkantinen, for det er er ikke hyggelig med, rot, sier Silje. Hennes råd til deg som har lyst på en jobb er: Ikke vær redd for å søke, ikke tenk så mye på alt som kan gå galt - bare hopp i det!

Ole Vidar (22) er kantinemedarbeider på Toma Espehaugen Flesland. Han er på jobb fem dager i uken. På jobben er det mye som må gjøres klart før gjestene kommer. Det er mye kutting av grønnsaker til salatbaren og det må være nok drikke, bestikk og pålegg. Om du vil ha jobb, må du først finne noen som kan hjelpe deg med å søke, og så må du selv være aktiv og følge med, sier Ole Vidar.

Øyvind (22) har fått jobb som butikkmedarbeider på 7-eleven i Christies gate. Etter vidergående gikk han et helt år uten noe å gjøre. Det var helt tragisk, sier Øyvind. Nå starter han dagen med å ordne kaffeområdet, for der må det holdes rent og ryddig, så fyller han på med varer, står i kassen eller steker boller og pizza. Det er vanskelig å få jobb, for det er ofte mange som søker og da er det stor sjanse for å få avslag, men ikke gi opp - bare fortsett å søke på jobber!

Ragna (24) er på jobb 5 dager i uken hos Fruktpatruljen på Havforskningsinstituttet. Vi handler frukt til alle ansatte og leverer det ut til de ulike byggene og kontorene. Det er fint å ha noe å gå til hver dag, sier hun. Det er viktig å ha en jobb, og ikke bare sitte hjemme, sier hun. Ragna hadde en annen jobb før, men nå synes hun det er kjekt å prøve noe nytt.

2020 01 infopost2

HELT MED jobber for at også personer med utviklingshemming skal få jobb i det ordinære arbeidslivet. Det å ha en jobb er viktig for at vi skal føle at vi er til nytte og oppleve at vi er selvstendige og en del av et fellesskap. Det er viktig at alle får muligheten til å få brukt sin arbeidsevne.
HELT MED har skaffet jobb til over 70 personer i hele landet!
I Bergen har vi nå jobber på Scandic hotell, Bergen kommune, Kiwi Minipris, Toma Kantine, Havforskningsinstituttet, 7-elveven, McDonalds og i Fjell kommune.

Kjenner du noen som har lyst på jobb? Da må du fortelle dem om HELT MED!

Ønsker du deg en jobb? Eller vil du vite litt mer om HELT MED? Da kan du kontakte Ørjan J. Hinna på
telefon: 971 72 460 eller E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Se også nettsiden: www.heltmed.no eller www.facebook.com/heltmed

Du finner også ledige stillinger på www.finn.no

HELT MED-jobber er for personer med utviklingshemming som mottar uføretrygd. Vi krever ikke at du har utdanning eller arbeidserfaring. Med litt tilrettelegging, veiledning og oppfølging vil du kunne gjøre en rekke arbeidsoppgaver.
For å få jobb gjennom HELT MED må du først søke på en ledig stilling og bli innkalt til jobbintervju.

Noen jobbsøkere kommer videre til 2. gangs intervju. Den som da er aktuell, vil få tilbud om en praksisperiode på fire uker før arbeidsgiver vurderer fast ansettelse. Deretter skrives det arbeidsavtale mellom den som blir ansatt og arbeidsgiver.

Selv om du får HELT MED-jobb fortsetter du å motta uføretrygd, men nå får du i tillegg lønn fra
arbeidsgiver. Lønn fra arbeidsgiver tilsvarer 20% av tarifflønn, som utgjør ca. 30 kroner pr time.
Du får en kontaktperson på arbeidsplassen som vi kaller fadder. Fadder sikrer at du har det bra på jobben og at du lærer de tingene du trenger for å utføre jobben. I tillegg vil HELT MED følge opp både deg og arbeidsgiver.
Det er stiftelsen SOR (www.stiftelsensor.no) som står bak prosjektet HELT MED. Stiftelsen SOR arbeider for å sikre gode levekår for mennesker med
utviklingshemming og andre med kognitive funksjonsnedsettelser.

Her kan du laste ned hele nummeret av Infoposten

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o BDO, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.