Skip to main content
Fra venstre: Stina Løkke (direktør, Helse og velferd, Stavanger kommune), Hanne Kluge (jobbspesialist, HELT MED), Anita Camilla Kvamsøe (rådgiver, Stavanger kommune), Adam Berge (HELT MED-ambassadør og vaktmesterassistent på Eiganes skole), Jarle Eknes (daglig leder HELT MED) og Sissel Knutsen Hegdal (ordfører Stavanger kommune)

20 nye HELT MED arbeidsplasser i Stavanger

Stavanger kommune satser stort på arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming, autisme og lærevansker. Kommunen har signert avtale med HELT MED om 20 stillinger i 2024. Og dette er bare begynnelsen. Begivenheten ble dekket av både NRK og Stavanger Aftenblad.

–Arbeidsinkludering er viktig for meg som ordfører, og det er ikke bare et ord. Vi trenger mer arbeidskraft og mange unge står utenfor arbeidslivet. Vi må bli flinkere til å se ressursene under ett, og legge til rette med oppfølging og opplæring slik at de som ønsker å komme i arbeid får muligheten, sa ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H).

Kommunen ønsker selv å ansette ti personer gjennom denne ordningen, mens de ti siste stillingene opprettes i det private næringsliv. 

20240422 123606 topaz 2Ordfører Sissel Knutsen Hegdal (H) og Adam Berge, vaktmesterassistent på Eiganes skole og HELT MED-ambassadør.

 

 – Satsingen til Stavanger kommune er så stor at det i praksis blir slik at alle med utviklingshemming som vil og kan jobbe i ordinært arbeidsliv får den muligheten, sier Jarle Eknes (daglig leder i HELT MED) til Stavanger Aftenblad.

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal(H) mener det er på tide med en slik samarbeidsavtale.

– Vi kan ikke akseptere at en så stor del av de ressursene og det unike som hver og en av disse menneskene kan bidra med, ikke blir tatt i bruk. Vi alle har mye å bidra med. Når min ordførerperiode er over om fire år, skal vi virkelig ha blitt et fyrtårn for arbeidsinkludering. Det skal vises på statistikk, og det skal vises på tilbakemeldinger, sier Hegdal til Stavanger Aftenblad. 

signering topazJarle Eknes (daglig leder HELT MED) og Sissel Knutsen Hegdal (ordfører Stavanger kommune) signerer samarbeidsavtale.

Til stede var også Adam Berge, som selv fikk jobb på Eiganes skole gjennom HELT MED for fire år siden. Han har stått på for at andre skal få samme mulighetene som han selv fikk. Dessverre er det flere år siden andre har fått samme muligheten i Stavanger, men denne samarbeidsavtalen sikrer at vi kan satse stort igjen. Har du lyst på jobb og bor i Stavanger og har utviklingshemming, autisme eller lærevansker (og mottar uføretrygd) kan du ta kontakt med Hanne Kluge på tlf nr 412 80 831, eller ta kontakt på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 Personer med utviklingshemming er en meget bred gruppe med store forskjeller i behov og arbeidskapasitet. Derfor er det viktig at også arbeidsinkluderingsvirkemidlene er brede. HELT MED byr på muligheter for de som kan være aktuelle i ordinært arbeidsliv, mens andre vil oppleve at tilrettelagt arbeid i en vekstbedrift (arbeids- og inkluderingsbedrift) eller dagsenter vil treffe bedre for deres behov. Tar du kontakt med oss kan vi sammen finne ut hva som passer best for deg.

Les NRKs nyhetssak om avtalen mellom HELT MED og Stavanger kommune

Les Stavanger kommunes omtale av avtalen mellom kommunen og HELT MED

Se NRK repportasjen