Skip to main content
Fra venstre: Beate Hedegard Friis, Morten Fauskanger (bak), Silje Hjemdal (foran) og Caroline Tvedt

10 millioner til HELT MED

HELT MED får 10 millioner kroner gjennom statsbudsjettet for 2021. Dette er en dobling av beløpet som opprinnelig var satt opp i regjeringens forslag til statsbudsjett. –Vi er dypt takknemlig for at Fremskrittspartiet har stått på for å forhandle oss inn i statsbudsjettet med denne summen, det er akkurat det vi trenger for å kunne realisere alle våre gode planer for arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming i 2021, sier Jarle Eknes, daglig leder i HELT MED. 

 

HELT MED-jobber er for personer som har utviklingshemming og mottar uføretrygd.

Gjennom HELT MED skal personer med utviklingshemming og uføretrygd få samme muligheter som andre til å velge blant jobber de er interesserte i. Gjennom deltakelse i arbeidslivet opplever de at de blir inkludert og deltakende i samfunnet, på lik linje med andre. 

I 2016 fikk HELT MED midler fra Stiftelsen Dam (tidligere Extrastiftelsen) for å utvikle en modell for i stor skala å skape jobber og vellykkede arbeidsforhold for personer med utviklingshemming i ordinært arbeidsliv. Rause og engasjerte politikere sikret 4,2 millioner kroner til HELT MED, slik at vi kunne komme i gang og bevise at dette var et riktig og viktig tiltak, med så gode resultater at det kunne forsvares at stortinget ga øremerkede midler til en ordning som ligger utenfor de allerede eksisterende arbeidsmarkedstiltakene. Og det har vi definitivt bevist.

3030 des DAG3298 Foto Agnieszka IwanskaJUBLET: Fra v. Ørjan Hinna i Helt Med, Caroline Tvedt, møtevert i kommunen, hotelldirektør på Ørnen, Nina Askvik, Morten Fauskanger på Kiwi, Silje Hjemdal (Frp), Camilla Kvalheim i TV Bra (bakerst), Beate Hedegard Friis, medhjelper på Fyllingsdalen sykehjem, Magny Nordtvedt, styrer Fyllingsdalen sykehjem, Jarle Eknes og Jann Aasbak i Helt Med. FOTO: AGNIESZKA IWANSKA (bildet er fra artikkel i Bergensavisen, og er gjengitt etter tillatelse)

Selv om politikerne som har blitt kjent med HELT MED er unisont enige om at dette er veldig bra og bør fortsette, betyr ikke det at finansieringen dermed også ordner seg lett. Å få øremerkede midler gjennom statsbudsjettet er et virkemiddel som brukes svært sjelden. Det er "nesten umulig". Og når vi til og med har fått en dobling, er det virkelig grunn til å juble.

Silje Hjemdal, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, har gjort en fantastisk innsats for å bidra til denne økningen. Det har også blant annet Siv Jensen, Sylvi Listhaug, Erlend Wiborg, Gisle Meininger Saudland, Terje Søviknes, Helge Andre Njåstad og andre i Fremskrittspartiets stortingsgruppe. Igjen, vi er dypt takknemlige, og skal fortette å vise at dette er svært god og riktig bruk av statlige midler.

 2020 des DSC00627

Vi er også helt sikre på at mange stortingspolitikere i de andre regjeringspartiene var veldig fornøyd med at Fremskrittspartiet sto på for å få gjennomslag for dette i budsjettforhandlingene. Det er mange som vil oss vel, og har engasjert seg aktivt for å skape gode rammebetingelser for HELT MED og arbeidsinkludering for personer med utviklingshemming.

2020 des DSC00633 Tilstede på markeringen var blant annet Nina Askvik, direktør på Scandic Ørnen hotell. De har ansatt tre personer gjennom HELT MED-ordningen. 

2020 des DSC00638

 Magny Nordtvedt er styrer ved Fyllingsdalen sykehjem, hvor tre personer har fått jobb gjennom HELT MED-ordningen.2020 des DAG3259 Foto Agnieszka IwanskaØrjan Hinna deler ut kake, og  hedersgjesten og helt med-helten Silje Hjemdal får første kakestykket. Foto: Agnieszka Iwanska

2020 des DAG3283 Foto Agnieszka IwanskaJarle Eknes, daglig leder i HELT MED, intervjues av TV BRA. Foto: Agnieszka Iwanska 

Se TV BRA reportasjen her

 

2020 des DAG3287 Foto Agnieszka IwanskaSilje Hjemdal intervjues av TV BRA. Hjemdal har også stått i spissen for å sikre TV BRA en million kroner ekstra gjennom budsjettforliket. Foto: Agnieszka Iwanska

2020 des ba

Bergensavisen (BA) dekket den store begivenhet, les artikkelen her (bak betalingsmur).