Fv: D.H: Olsen, G.M. Saudland og S. Hjemdal

HELT MED-resultater i 2021

For ett år siden pågikk prosessene om statsbudsjettet for 2021. HELT MED hadde bidratt til at 100 personer med utviklingshemming hadde fått fast jobb i ordinært arbeidsliv i 2020, med den oppfølgingen som er nødvendig for å lykkes. Det var strålende resultater, men vi ønsket ikke å stoppe der. Vi ville gi flere personer med utviklingshemming slike muligheter. Det ville også FrP. I budsjettforhandlingene med regjeringen fikk de gjennomslag for en dobling av driftsmidler til HELT MED. Resultatet ble ytterligere 60 ansettelser i 2021, pluss at vi har lyst ut 40 stillinger som vil bli besatt i løpet av de første månedene i 2022.

FrP og HELT MED SharpenAI FocusJann Aaasbak, organisasjonssjef i HELT MED (øverst til venstre), stortingsrepresentant Silje Hjemdal (FrP), stortingsrepresentant Dagfinn Henrik Olsen (FrP), stortingsrepresentant Gisle Meininger Saudland (FrP ) og Jarle Eknes (det minste bildet i nederste høyre hjørnet), daglig leder i HELT MED.

Det var kjekt å presentere disse hyggelige tallene for de engasjerte stortingsrepresentantene Silje Hjemdal, Gisle Meininger Saudland og Dagfin-Henrik Olsen (FrP). Og aller hyggeligst er det å presentere de hyggelige historiene bak tallene, med fokus på den enkelte som har fått jobb gjennom denne ordningen. 

Stilling nr 60Det ble May Britt som fikk HELT MED-jobb nr 160, på Europris Digernes i Ålesund. Foto: Hilde Ulla Berg.

Stiftelsen HELT MED jobber for at personer med utviklingshemming  skal

  • få samme muligheter som andre til å velge blant jobber de er interesserte i
  • oppleve at de gjennom deltakelse i arbeidslivet er inkludert og deltakende i samfunnet, på lik linje med andre
  • oppleve at de er til nytte for andre

HELT MED har fått Sosiologforeningens praksispris og Helseprisen fra Stiftelsen Dam. 

 

50589669172 622a7777f1 kSilje Hjemdal møtte Morten Fauskanger, som fikk jobb på Kiwi butikk i Bergen gjennom HELT MED-ordningen.

 --Jeg har med egne øyne sett hva denne inkluderingen betyr for både den ansatte og bedriftene. HELT MED imponerer med sitt pågangsmot og jeg er veldig glad for at FrP fikk på plass doblingen i fjor. Dette betyr en forskjell i folks hverdag, sier Silje Hjemdal.

Dagfinn og Gisle er medlemmer av arbeids- og sosialkomiteen. De mener HELT MED gjennom historiene til enkeltmennesker og ikke minst organisajonens suksess, burde inspirere landet rundt.

--Derfor bør ordningen styrkes slik at enda flere kan få muligheten til å inkluderes i ordinært arbeid, sier de to.

De tre stortingsrepresentantene var samstemte i at jobben med å gi flere denne muligheten ikke er over.

--Vi fikk til et solid løft sist, men i Frps alternative budsjett foreslo vi en ytterligere økning på 5 mill til HELT MED og 1 mill i styrking til TVBRA. Forslagene fikk dessverre ikke flertall, men vi gir oss ikke, avslutter Silje Hjemdal.

50577553261 5ce4c439f5 kGisle Meininger Saudland møtte tre elver fra Arendal og Grimstad, som deltok i programmet HELT MED UngJobb i Agder. Alle som deltar i UngJobb går på videregående skole, og har HELT MED-arbeidspraksis med solid oppfølging fra jobbspesialist. I 2021 fikk 100 % av alle som deltok i dette programmet i Agder og Vestland fylke tilbud om fast jobb med det samme de var ferdig med skolegangen. 20 % fikk tilbud om arbeid i skjermet virksomhet (VTA-S) og 80 % fikk tilbud om jobb i ordinært arbeidsliv, med oppfølging fra jobbspesialist knyttet til HELT MED.

 

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.